Biatlete Sloof stunt in World Cup

heywoodu

Biatlete Chardine Sloof heeft tijdens de World Cup in Oberhof de prestatie van haar leven neergezet. De sinds enige seizoenen voor Zweden uitkomende geboren Nederlandse eindigde op de sprint als tiende, veruit de beste prestatie in haar carrière. 

Sloof kende sinds haar overstap naar Zweden de nodige problemen, maar sinds grofweg een maand heeft ze het tempo goed te pakken. In december maakte ze indruk in de IBU Cup - het niveau onder de World Cup - en vrijdag bekroonde ze het vertrouwen bij de World Cup in Oberhof. De 24-jarige Sloof had een 43e plek tijdens de sprint in Antholz in 2013/14 als beste resultaat ooit, maar daar maakte ze korte metten mee. Met twee keer foutloos schieten en een voor haar doen prima langlauftijd stond de tiende plek op het scorebord.

De zege ging naar de Tsjechische Gabriela Koukalova, die eveneens foutloos schoot. Met startnummer 1 zette ze gelijk de snelste tijd neer en daar kwam niemand meer bij in de buurt. De Finse Kaisa Mäkäräinen miste twee keer en moest dus twee strafronden lopen, maar kwam op twintig seconden wel op plek twee terecht. De Française Marie Dorin Habert werd met één misser derde op 24 seconden. World Cup-leidster Laura Dahlmeier besloot de wedstrijd over te slaan, maar zal zondag op de massastart weer van de partij zijn.