Nerfs voor Ana, D.Va uit Overwatch

Nathan (Noppie2000)

Spelers van Overwatch huiveren al een tijdje bij de woorden 'tank meta,' een meta waarin drie tot vier tanks worden gebruikt en de overige heroes zelden van pas komen. Blizzard is dit niet onopgemerkt gebleven en probeert de meta aan te pakken in een nieuwe PTR-patch.

Zo wordt Ana, deels verantwoordelijk voor de huidige meta, aangepakt. Haar Biotic Grenade geeft geen healing boost meer van 100%, maar slechts 50%. Burstheal op personages met veel health is dus minder effectief. Ook D.va wordt aangepakt. Op het moment heeft ze 200 HP en 400 Shield, maar deze twee waarden worden omgewisseld: 200 shield en 400 HP dus. Ook zal ze effectief iets minder schade gaan verrichten.

Tegelijkertijd krijgt Sombra een kleine buff. Op het moment hackt ze in 1 seconde, dit wordt verlaagd naar 0.8 seconde. Of dit genoeg is om haar echt effectief te maken is nog even afwachten. 

De complete patchnotes kun je hier vinden of in het bronartikel. Wanneer de PTR-patch live gaat en of alle wijzigingen daadwerkelijk in deze vorm worden doorgevoerd is nog niet bekend.

Overwatch_DVa_22