Skiester Shiffrin eindelijk verslagen...door zichzelf

heywoodu

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft voor het eerst in zo'n twee jaar een slalomwedstrijd in de World Cup verloren. De Amerikaanse werd echter niet in een rechtstreeks duel verslagen: ze haalde de finish van de eerste run niet. 

Veronika Velez Zuzulova profiteerde optimaal van het uitvallen van Shiffrin en snelde naar de eerste tijd in run één. De Slowaakse kreeg de Oostenrijkse Bernadette Schild op 0,39 seconden achter zich, gevolgd door Sarka Strachova uit Tsjechië (+0,41) en de volgende Slowaakse, Petra Vlhova (+0,48). Met 0,57 seconden achterstand deed ook de Zweedse Frida Hansdotter nog volop mee in de strijd om de podiumplaatsen. 

Hansdotter deed het prima in de tweede run, maar de jonge Vlhova nam de leiding over. Strachova kwam niet aan haar tijd, maar werd nog wel derde doordat Schild terugviel naar plek vijf. Velez Zuzulova verloor beetje bij beetje wat tijd op haar jonge landgenote, maar ze hield aan de finish 0,24 seconden over en kon zo voor het eerst in bijna een jaar weer eens zegevieren.