FOK! Wat een weer: wisselvallig

qltel

Goedemorgen!

Gisteren was het best nog een aardige dag. Het was fris, het was bewolkt maar overdag was het in het overgrote deel van het land droog. Pas tegen de avond trok er een regenfront via het noordwesten naar het zuidoosten waardoor het zeker in het zuiden plaatselijk verraderlijk glad kon worden.

Vannacht viel er hier en daar nog natte sneeuw of regen. Elders waren er naast wolkenvelden ook brede opklaringen en was het droog.

Vandaag klaart het lekker op, plaatselijk kan het nog steeds glad zijn. Vanmiddag neemt de bewolking helaas weer toe. In de kustprovincies kan er een bui vallen en 's avonds trekken er meer buien vanuit het noorden ons land binnen. De maximumtemperatuur komt uit op 3 graden in Limburg tot 6 graden aan zee. De wind komt uit het noordwesten en is matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer uiteraard wat sterker, 5 tot 6 Bft.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1
 Luuntje maakte deze foto in Limburg (Foto: Luuntje)
Luuntje maakte deze foto in Limburg (Foto: Luuntje)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1839 Louis Daguerre neemt de eerste foto van de maan.
1935 Bruno Hauptmann, die ervan verdacht wordt de 2-jarige zoon van luchtvaartpionier Charles Lindbergh te hebben gekidnapt en vermoord, staat terecht. Later wordt hij schuldig bevonden en geëxecuteerd.
1965 Eerste uitzending van de Veronica Top 40.
1981 De Britse politie arresteert de Yorkshire Ripper.
1985 De musical Annie wordt voor de 2377e en laatste keer opgevoerd op Broadway.