Verrassende winnaar GP Sven Nys

TargaFlorio

De Grote Prijs Sven Nys is zondag gewonnen door Toon Aerts. In de eerste editie zonder naamgever Sven Nys aan de start versloeg de Europees kampioen daarmee grote favoriet Wout van Aert. Bij de vrouwen won Marianne Vos.

Bij de start waren de Telenet-Fidea ploeggenoten Tom Meeusen en Aerts als snelste weg. Na een ronde hadden ze een voorsprong van zeven seconden op wereldkampioen Van Aert. Een paar seconden daarachter reed een grote groep met onder andere Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout.

Halverwege koers ging Meeusen bij de passage van een sloot over de kop en verloor de aansluiting met Aerts. Als gevolg van de buiteling ging ook de inmiddels bij de achtervolgende groep weggereden Vanthourenhout voorbij aan Meeusen.

Aerts breidde de voorsprong op Vanthourenhout langzaam uit naar vijfentwintig seconden. Op twintig seconden daarachter reden Van Aert, Bosmans, Pauwels en Meeusen.

In de laatste ronde kwam de wereldkampioen dan toch nog op stoom en naderde Aerts tot op tien seconden, echter de zege voor de koploper kwam niet meer in gevaar.

Marianne Vos wint opnieuw
In de wedstrijd voor de vrouwen pakte Vos opnieuw een overwinning. De tweede plaats was voor de Belgische Van Loy en de derde plaats voor onze landgenote De Jong. Uit vier deelnames dit seizoen heeft Vos nu drie overwinningen behaald.

Uitslag mannen
1. Toon Aerts (BEL)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Kevin Pauwels (BEL)
5. Wietse Bosmans (BEL)
6. Tim Merlier (BEL)
7. Corné van Kessel (NED)
8. Jens Adams (BEL)
9. Laurens Sweeck (BEL)
10. Gianni Vermeersch (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Marianne Vos (NED)
2. Ellen Van Loy (BEL)
3. Thalita de Jong (NED)
4. Sanne Cant (BEL)
5. Laura Verdonschot (BEL)
6. Annemarie Worst (NED)
7. Nikki Brammeier (GBR)
8. Maud Kaptheijns (NED)
9. Anne Terpstra (NED)
10. Ellen Anderson (USA)