Russische skeletonners geschorst in dopingzaak Spelen 2014

heywoodu

De internationale bobslee- en skeletonfederatie IBSF heeft vier Russische skeletonners geschorst. Het gaat om atleten die tijdens de Olympische Spelen in 2014 in Sochi in actie kwamen. Ze worden in het inmiddels beruchte McLaren-rapport over Russische staatsdoping genoemd.

Het Internationaal Olympisch Comité is een zaak tegen de vier begonnen, aangezien doping rond de Olympische Spelen binnen hun jurisprudentie valt. De IBSF heeft van het IOC vervolgens de vraag gekregen de vier voorwaardelijk te schorsen, terwijl het IOC een onderzoek uitvoert. 

Om welke vier skeletonners het gaat is niet bekendgemaakt, maar er zijn zes Russen die in Sochi in actie kwamen in de sport waarbij men liggend op een sleetje head first naar beneden raast. Aangezien de World Cup komende week weer van start gaat, zal snel genoeg duidelijk worden of de grootste Russische namen erbij betrokken zijn.

Mannen
Aleksandr Tretyakov - Won olympisch goud in Sochi en staat dit jaar op kop in de World Cup.
Sergey Chudinov - Werd vijfde op de Spelen in Sochi. Presteerde vorig seizoen nauwelijks en kwam dit jaar nog niet op topniveau in actie.
Nikita Tregybov - Zesde op de Spelen in Sochi. Is nog maar 21 en bezig met een opmars richting de wereldtop.

Vrouwen
Elena Nikitina - Won olympisch brons in Sochi en pakte brons op het WK van dit jaar. 
Olga Potylitsina - Vijfde op de Spelen in Sochi, maar bakt er sindsdien niet veel meer van.
Maria Orlova - Zesde op de Spelen in Sochi. Was in het na-olympische seizoen wereldtop, maar tegenwoordig niet echt meer in vorm. 

Of Nikitina een van de vier geschorste atleten is, is nog niet bekend, maar elk moment is een goed moment om een foto van de mooie Russische te delen (PROSHOTS/Gepa)
Of Nikitina een van de vier geschorste atleten is, is nog niet bekend, maar elk moment is een goed moment om een foto van de mooie Russische te delen (PROSHOTS/Gepa)