WK darts: Van Barneveld wint titanenstrijd van Lewis

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld staat in de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In een titangevecht wist hij met 4-3 van Adrian Lewis te winnen. 

Een kraker van jewelste. Het is het derde jaar op rij dat beide spelers elkaar treffen op het WK. Twee jaar geleden was het ook een duel uit de derde ronde, dat met 4-3 naar Van Barneveld ging. Vorig jaar was het echter een duel uit de halve finales en toen wist Lewis met 6-3 te winnen.

Lewis had aan één break genoeg om de eerste set met 3-0 te pakken. In de tweede set is een vijfde leg nodig, maar met een 70-finish wist Van Barneveld 1-1 op het bord te krijgen.

Met een 64-finish wist Van Barneveld voor het eerst in de wedstrijd voor te komen. Even later kon hij ook de derde set pakken met 3-1. Qua gemiddelde noteerde Lewis nu 103 en Barney 'slechts' 96. In de vierde set werd het 2-2 en in die set kreeg Van Barneveld meerdere kansen om er 3-1 van te maken. Hij koos echter om het vaak via zijn favoriete dubbel zestien te proberen, maar die wist hij maar niet te vinden. Ook in de beslissende leg van die set ging het mis, waardoor Lewis toch op 2-2 kon komen.

Ook in set vijf kon Barney dubbel zestien niet vinden, waardoor Lewis zijn leg kon houden en weer op voorsprong kwam. Lewis brak vervolgens met een 112-finish en gooide dubbel zestien wel. Van Barneveld brak terug, maar Lewis kwam op 3-2 in sets door 106 uit te gooien. Met 3-0 in de zesde set wist Van Barneveld op 3-3 te komen en een beslissende set was nodig.

Van Barneveld kwam met een 72-finish met een break op voorsprong. Hij raakte dubbel zestien nu wel! Een leg later werd het via dezelfde dubbel zelfs 2-0. Via een 73-finish kwam Lewis nog op 2-1, maar uiteindelijk is het toch de Hagenaar die het duel met 4-3 weet te winnen. In de kwartfinale wacht de klassieker met Phil Taylor of zal hij aantreden tegen Kim Huybrechts. 

Stats: Lewis - Van Barneveld. (Bron: PDC)
Stats: Lewis - Van Barneveld. (Bron: PDC)