FOK! Wat een weer: we gaan aftellen

Monique Verlind (DJMO)

Het aftellen naar de jaarwisseling is begonnen, nog drie nachtjes slapen en dan mag er weer geknald worden (hetzij met vuurwerk, hetzij met de fles champagne ). 

Vannacht is er hopelijk weinig geknald (in het verkeer) want er kan, zeker in het zuiden van het land, mist ontstaan zijn. Vandaag kan het lang duren voordat die mist opgelost is en overgaat in laaghangende bewolking. In het midden en zuiden van het land blijft het dus bewolkt en grijs, in het noorden kan er ruimte zijn voor de zon. Gelukkig blijft het overal wel droog. De temperaturen liggen tussen de +1 graden waar het mistig is tot +7 graden waar het niet mistig is.

De komende dagen houden we droog en rustig weer met in de nacht kans op mist. Tijdens het champagnekurkentrekken en vuurwerk afsteken is het waarschijnlijk bewolkt maar droog en de kans op mist is dan erg klein. Na het weekend neemt de neerslagkans toe.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1
 

Zomaar een voorbijschietend plaatje tussen Castricum en Heiloo (Foto: DJMO)
Zomaar een voorbijschietend plaatje tussen Castricum en Heiloo (Foto: DJMO)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1612 Galileo Galilei is de eerste astronoom die de planeet Neptunus waarneemt.
1869 William Seryle verkrijgt octrooi op kauwgom.
1908 In Messina (Italië) vallen als gevolg van een aardbeving en een tsunami meer dan 100.000 doden.
1975 Hilversum 4 wordt geopend door de Veronica Omroep Organisatie die tevens haar debuut maakt als publieke omroep na haar afscheid op 31 augustus 1974 als zeezender.
1981 De eerste Amerikaanse reageerbuisbaby wordt geboren.