Wout van Aert wint Wereldbeker veldrijden in Heusden-Zolder

TargaFlorio

Maandag is in het Belgische Heusden-Zolder de zevende ronde van de Wereldbeker veldrijden verreden. Bij de mannen was Wout van Aert oppermachtig. Na ruim een uur wedstrijd finishte de Belg als eerste met meer dan een minuut voorsprong op Laurens Sweeck. Kevin Pauwels was derde. Mathieu van der Poel kwam er vandaag, mede door pech, niet aan te pas en finishte slechts als veertiende.

Meteen vanaf het begin had Van Aert het tempo er goed inzitten. Alleen Toon Aerts kon volgen maar moest ook al snel afhaken. Mathieu van der Poel werd even opgehouden, gevolgd door een fietswissel vanwege problemen met een schoen en liep daardoor achter de feiten aan. Een lekke band in de laatste ronde gooide definitief roet in het eten.

Lars Boom
Na enkele lokale crossen in Spanje maakte wegrenner Lars Boom vandaag zijn rentree op het hoogste niveau. De wegrenner van Team Lotto-Jumbo finishte als elfde. Ook Lars van der Haar maakte zijn rentree na weken van blessureleed. De Woudenberger kwam er echter niet aan te pas en finishte in het achterveld. 

Vos opnieuw de snelste
Na de winst in de Superprestige wedstrijd van Diegem was vandaag de winst opnieuw voor Marianne Vos. De overige podiumplaatsen waren voor Sanne Cant en Katerina Nash.

Uitslag mannen
1. Wout van Aert (BEL)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. Kevin Pauwels (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Tom Meeusen (BEL)
6. Michael Vanthourenhout (BEL)
7. Tim Merlier (BEL)
8. Jens Adams (BEL)
9. Corné van Kessel (NED)
10. David van der Poel (NED)

Uitslag vrouwen
1. Marianne Vos (NED)
2. Sanne Cant (BEL)
3. Katerina Nash (CZE)
4. Lucinda Brand (NED)
5. Eva Lechner (ITA)
6. Sophie De Boer (NED)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Christine Majerus (LUX)
9. Nikki Brammeier (GBR)
10. Amanda Miller (USA)