'Advocaat wil Schöne bij Fener'

Redactie

Dick Advocaat zou Lasse Schöne naar Fenerbahçe willen halen. Bij Ajax is de Deen helemaal opgebloeid, maar heeft hij wel een contract dat komende zomer afloopt.

Schöne wordt door diverse Turkse media in verband gebracht met een stap van Amsterdam naar Istanbul. De speler, die bij Ajax onder Peter Bosz weer in de ploeg is teruggekeerd als vaste waarde, heeft een aflopend contract en de vraagprijs zou zo'n drie miljoen euro zijn. In de Turkse kranten staat zelfs dat Fener minder diep in de buidel hoeft te tasten voor Schöne.

De media melden ook dat Simon Kjaer, verdediger van Fenerbahçe, bevriend is met Schöne en dat die de Ajacied er weleens van zou kunnen overtuigen naar Istanbul te komen. Of Schöne zelf wil vertrekken bij Ajax is twijfelachtig, aangezien hij een zeer belangrijke pion is in de ploeg van Bosz die nog altijd volop meestrijdt om de landstitel.

Schöne is niet de enige naam op het wensenlijstje van Fenerbahçe, maar wel een van de kleinere namen. Aan de andere kant worden namelijk Hatem Ben Arfa (Paris Saint-Germain) en Cesc Fàbregas (Chelsea) genoemd als aankomende versterkingen.