Doden en gewonden na auto te water

qltel

Twee mensen zijn zaterdagavond in Groningen om het leven gekomen door een ongeval. Zij zaten met twee anderen in een auto, die in het water terechtkwam. Dat meldt de politie. De twee mensen die het ongeval overleefden zijn uit de auto gekomen, hoe is nog niet duidelijk. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee inzittenden werden gevonden nadat hulpdiensten de auto uit het water hadden getakeld.

De auto raakte rond 21.30 uur door onbekende oorzaak te water ter hoogte van de Bornholmstraat.

Op social media doen volgens de politie veel geruchten de ronde over de oorzaak van het ongeluk. Aanleiding voor de politie Groningen om een tweet de wereld in te sturen: "Op social media wordt gesuggereerd over oorzaak en achtergronden. Houd je svp verre van geruchten. Politie onderzoekt ongeval."

"Laten we het alsjeblieft bij de feiten houden", lichtte een woordvoerder van de politie toe.

Update 11:25 uur:
Intussen is ook een derde persoon overleden. De overledenen zijn mannen van 18 en 19 jaar uit Sappemeer en een 21-jarige man uit Hoogezand. De enige overlevende, een 19-jarige man uit Westerbroek is met onbekend letsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.