AC Milan wint Supercoppa na slopend duel

Redactie

AC Milan heeft vrijdagavond de Italiaanse Supercoppa gewonnen. in Qatar werd het in de finale tegen Juventus na verlenging en strafschoppen 3-4.

Juventus en AC Milan stonden vrijdagavond tegenover elkaar in Qatar. In het duel om de Supercoppa gingen beide ploegen voor de eerste prijs van het seizoen. Uiteindelijk werd het een interessantere wedstrijd dan door velen vooraf gedacht, met Milan als terechte winnaar.

In de eerste helft was vanaf de eerste minuut duidelijk wie de baas was. Juventus zette goed druk naar voren en maakte het AC Milan zodoende moeilijk onder de druk uit te voetballen. De 1-0 van Giorgio Chiellini was dan ook een logisch gevolg. Een prima voorzet van Miralem Pjanić werd door Chiellini op gepaste wijze ingekopt: 1-0.

Hierna leek het wachten op de 2-0 en via Pjanić en Mario Mandzukić was Juventus hier ook dicht bij. Alle gemiste kansen ten spijt, het was AC Milan dat in de 38e minuut tot scoren kwam. Een prachtige voorzet van Suso werd door Giacome Bonaventura hard binnen gekopt: 1-1.

In de tweede helft werd het een wat meer open wedstrijd. Juventus gaf meer ruimte weg en vooral Suso wist hier een aantal keer gevaarlijk door te worden. Uiteindelijk waren Sami Khedira namens Juventus en Bacca namens AC Milan het dichtst bij een treffer, maar door een mix van geluk en sterk keeperswerk bleef het bij 1-1.

In de tweede helft kreeg Milan de grootste kansen, maar doordat de ploeg verzuimde deze te benutten, liep het uit op een verlenging. Hierin maakten de ploegen, logischerwijs, een vermoeide indruk. Hierdoor was goed voetbal ver te zoeken en sleepten beide ploegen zich naar de penaltyreeks. Daarin faalde Paul Dybala van elf meter, waardoor Mario Pasalić de beslissende penalty binnen kon schieten en AC Milan de Italiaanse Supercoppa kon bezorgen.