Ook Keys mist Australian Open na operatie

heywoodu

Het nieuwe tennisseizoen is nog niet begonnen, maar het gaat al hard met de afmeldingen voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar, de Australian Open. Bij de mannen moest Juan-Martin del Potro zich afmelden, bij de vrouwen is de door een inbreker aangevallen Petra Kvitova maanden uit de roulatie.

Daar komt nu een nieuwe naam bij: Madison Keys, de nummer acht van de wereld. De Amerikaanse gaf via Twitter aan dat spelen in Melbourne er niet in zit. Ze heeft een operatie ondergaan aan haar linkerpols en wil geen risico nemen, ook al is er niks geraakt. "Ik wil rustig mijn tijd nemen om te herstellen, zodat ik mijn beste niveau weer kan halen", schrijft Keys. 

De 21-jarige Amerikaanse staat bekend als groot talent. Dit jaar haalde ze de achtste finales in Melbourne. Ze kondigde ook goed nieuws aan: Lindsay Davenport wordt haar nieuwe coach. De voormalig nummer één van de wereld ondersteunde Keys zo'n twee jaar geleden al even, maar wordt nu de permanente coach van haar jonge landgenote.