Russische worstelgrootheid: "IOC is onsportief tegen Rusland"

heywoodu

De Russische worstelgrootheid Alexander Karelin is niet bepaald blij met de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité om tegen 28 Russische sporters een dopingzaak te beginnen. Ook gaat men van urinestalen van Russen uit 2010, 2012 en 2014 opnieuw testen, iets wat Karelin, drievoudig olympisch worstelkampioen en een van de grootste Russische sporters ooit, ook maar niks vindt.

"Ik vind het maar een slechte beslissing. Het is enorm bevooroordeeld, heeft helemaal niks met de wet te maken en staat recht tegenover gerechtigheid", foetert Karelin. "Dit heeft helemaal niks met de strijd tegen doping te maken. Helaas zie ik geen zinvolle beslissing tegen Rusland, maar iets wat volledig tegen gezond verstand in gaat", sprak Karelin, die verwacht dat het IOC nog wel, niet nader genoemde, consequenties te wachten staat.

"Deze beslissing slaat helemaal nergens op. Het is niet een beslissing tegen Rusland, maar tegen de sport in het algemeen. We zijn al heel lang vertrouwde leden van de internationale sportwereld. Nu proberen ze ons de grond in te drukken, omdat ze het als zwaktebod zien als we ook maar iets toegeven ", verklaart Karelin, vermoedelijk doelend op bijvoorbeeld de beslissing van de Russische langlaufbond om de World Cup-finale van dit seizoen niet meer in het Russische Tyumen te houden.