WK darts: Van de Pas ontsnapt tegen Jenkins

heywoodu

Darter Benito van de Pas heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het WK bij de PDC, gespeeld in het Londense Alexandra Palace. Dat ging niet bepaald vanzelf en Big Ben had dan ook geen gebrek aan geluk tegen Terry Jenkins.

Van de Pas schreef de eerste set op zijn naam, waarna Jenkins met onder meer een twaalfdarter simpel de tweede set pakte. De Nederlander speelde prima en pakte de derde en vierde set, waardoor de Engelsman geen enkele set meer mocht verliezen. Set vijf ging naar Jenkins via onder andere een bijzondere 120-finish: triple 20, dubbel 20 en dubbel 10, waar normaal gesproken een 'Shanghai-20' - triple, single, dubbel - gegooid wordt.

In set zes kreeg Van de Pas een kans op een mooie 164-finish, maar hij miste de bulls-eye en Jenkins trok de set vervolgens simpel naar zich toe. Zo was er een beslissende set nodig en daarin had Van de Pas bijzonder veel geluk. Jenkins miste finishes van 40 en 121. The Raging Bull kon 56 uitgooien, maar in plaats van dubbel 20 raakte hij de dubbel één. Van de Pas sloeg daarop eindelijk toe en maakte het duel alsnog af: 4-3.

Benito van de Pas - Terry Jenkins (Bron: PDC)
Benito van de Pas - Terry Jenkins (Bron: PDC)