'Forza Motorsport 7 krijgt betere force feedback'

Rowin (Racerblade)

Dat ons in 2017 weer een nieuwe Forza-game te wachten staat, verrast niemand. Microsoft geeft immers al sinds 2011 elk jaar een nieuwe Forza uit. Volgend jaar is het dus de beurt aan Forza Motorsport 7 en het lijkt erop dat er goed nieuws is voor stuurgebruikers.

CEO van hardwareboer Fanatec, Thomas Jackermeier, heeft zijn community gevraagd om met suggesties te komen voor een ontmoeting met ontwikkelaar Turn 10 over Forza Motorsport 7. De community was bezorgd over het gebrek aan ondersteuning voor een externe handrem en het feit dat de stuurratio niet automatisch aangepast wordt per auto. Maar vooral de teleurstellende force feedback van Forza Motorsport 6 is volgens velen een verbeterpunt.

Na afloop van de ontmoeting verzekerde Jackermeier de community dat veel van bovenstaande punten aangepakt zullen worden. Turn 10 heeft een nieuw iemand ingehuurd die verantwoordelijk zal zijn voor physics en force feedback, bovendien is diegene echt een coureur en bekend met simracing op PC. Nu dat Forza Motorsport 7 ook op PC beschikbaar zal zijn, en een groot deel daarvan stuurtjes gebruiken, wil Turn 10 die ondersteuning verbeteren. Wellicht kan de Forza Motorsport-serie wat betreft realisme hiermee iets dichterbij simulatieracers als Assetto Corsa komen.