Mertens scoort viermaal voor Napoli in voetbalshow

Redactie

Dries Mertens zijn status in Napoli lijkt steeds meer op die van een superster na zijn weergaloze optreden tegen Torino, dat met 5-3 werd opgerold.

Het zou de dag zijn waarop 'de kleine grote man uit België' van zich zou laten spreken. De oud-PSV’er met een heerlijke dribbeltechniek liet in de dertiende minuut het net al trillen na perfect voorwerk van José Callejón: 1-0.

Nadat de Belg in het strafschopgebied was neergelegd in de achttiende minuut, benutte de buitenspeler de buitenkans vervolgens zelf koeltjes. Enkele minuten later werd de Mertens-show hervat, toen deze na een schot van Callejón, de bal in twee instanties achter de arme Joe Hart wist te werken.

Napoli en Mertens namen vervolgens wat gas terug, waardoor Andrea Belotti aan het begin van de tweede helft de 3-1 wist te maken. Vlad Chiricheş bracht de marge twintig minuten voor tijd weer op drie doelpunten in Napels.

Luca Rossettini gaf Torino weer hoop met de 4-2, maar dat werd hoogstpersoonlijk door Mertens de kop in gedrukt in de 80e minuut. Iago Falqué’s goal was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor het team uit Turijn.

Vier treffers voor Mertens. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Vier treffers in duel tegen Torino voor Dries Mertens. (PRO SHOTS/Insidefoto)