Bobsleeër Peter wint met 'Nederlandse' hulp

heywoodu

Bobsleeër Rico Peter heeft in Lake Placid de World Cup-wedstrijd in de viermansbob gewonnen. Er zat een Nederlands tintje aan de zege, want Peter had onder meer Bror van der Zijde in de slee zitten. De remmer komt inmiddels al geruime tijd uit voor Zwitserland.

Nagenoeg het hele veld zat dicht bij elkaar, maar Peter stak er bovenuit. Met naast Van der Zijde ook nog Simon Friedli en Thomas Amrhein in de slee zette hij in beide runs duidelijk de snelste tijd neer. Daarmee was hij opgeteld 0,39 seconden sneller dan de Amerikaan Steven Holcomb, een dag eerder nog de beste in de tweemansbob. De Canadees Chris Spring gaf op zijn beurt één honderdste van een seconde toe op Holcomb en werd derde.

De Nederlandse slee met Ivo de Bruin aan het stuur deed wederom niet mee om de prijzen. In het veld van zeventien deelnemers werd de ploeg vijftiende, waarbij zowel de slee van Maxim Andrianov als die van Nick Poloniato onderweg omkiepten. De Bruin en zijn kompanen eindigden bijna een volle seconde achter de Braziliaanse slee en die van de enige vrouw in het veld: Elana Meyers Taylor.