Russen boos over kwijtraken WK bobsleeën: "Allemaal politiek!"

heywoodu

Niet geheel verrassend heeft men in Rusland boos gereageerd op het kwijtraken van het wereldkampioenschap bobsleeën en skeleton. Dat zou in februari op de olympische baan van Sochi gehouden worden, maar door het McLaren-rapport over staatsdoping in Rusland heeft de internationale bobslee- en skeletonbond IBSF besloten het WK van Rusland af te nemen. 

Het lijkt erop dat de Russen voor dergelijk nieuws immer hetzelfde berichtje als reactie klaar hebben staan: het is allemaal een vuig politiek spelletje. "Wat geloven dat het een politieke beslissing is", sprak president Vladimir Putin's woordvoerder Dmitry Peskov woensdag.

"Daarnaast lijkt het allemaal gebaseerd op de aantijgingen en conclusies uit het McLaren-rapport van vorige week. We gaan er in elk geval vanuit dat het kwijtraken van het WK een indirecte relatie met dat rapport heeft", sprak Peskov. Daar heeft hij wel degelijk gelijk in, maar een geheim is dat niet bepaald: de IBSF gaf het McLaren-rapport juist als dé reden op om het WK niet in Rusland te houden. 

Het Kremlin heeft dan ook vooral moeite met de inhoud van het rapport. "Die aantijgingen van staatsdoping zijn volkomen ongefundeerd en vormen onderdeel van een politiek spel. Daar balen we stevig van", besloot Peskov. 

Inmiddels lijkt het erop dat het Duitse Königssee een goede kans maakt om het WK te mogen organiseren. Ook het eveneens Duitse Altenberg en het Zwitserse wintersportoord St Moritz worden genoemd.