'Afrikaanse uitweg voor overbodige Ajacied'

Redactie

Kaizer Chiefs hoopt Thulani Serero te lenen van Ajax. De middenvelder zit in Amsterdam op een dood spoor. iLanga maakt melding van de interesse van Kaizer Chiefs in de 26-jarige Serero. De Zuid-Afrikaanse club hoopt de kleine controleur voor een half jaar te huren. Naar verluidt zien de fans van Kaizer Chiefs Serero graag komen en gaat het clubbestuur daarom bij Ajax aankloppen, of heeft het al bij Ajax aangeklopt.

"Er zijn enkele Europese clubs die Serero graag zien komen, maar Chiefs wil hem terug naar huis halen en een adempauze geven, alvorens hij aan het einde van het seizoen definitief vertrekt bij Ajax", stelt een bron van iLanga. Serero werd ook al gelinkt aan het Franse Girondins Bordeaux en het Engelse Reading. Een overeenstemming met Ajax werd nog niet bereikt.

Serero maakt dit seizoen geen deel uit van de Ajax-selectie. Onder Frank de Boer kon de 33-voudig international van Zuid-Afrika wel rekenen op speeltijd. Zijn beste seizoen was het kampioensseizoen 2013/14. Toen speelde Serero 29 competitieduels, waarin hij driemaal scoorde en vier assists gaf.