Dahlmeier bezorgt Duitse biatletes estafettezege

heywoodu

De World Cup biatlon in het Sloveense Pokljuka is zondag afgesloten met de estafette bij de dames. Het werd een nieuwe zege voor het Duitsland van Laura Dahlmeier, de vrouw die het seizoen vooralsnog domineert.

Dankzij Eva Puskarcikova en Teja Gregorin namen Tsjechië en Slovenië bij de eerste wissel de leiding, zo'n tien seconden voor de rest. Van de tweede groep biatletes deed vooral Yuliia Dzhima het goed: ze bracht Oekraïne van de negende naar de eerste plek, vijftien seconden voor Franziska Hildebrand (Duitsland) en Justina Braisaz (Frankrijk).

Het was vervolgens de beurt aan Maren Hammerschmidt die namens Duitsland de leiding nam, maar ze had de vorig jaar uit het langlaufen overgestapte Française Celia Aymonier in haar nek hijgen. Aymonier schoot verrassend goed, skiede een stuk sneller en wisselde zo als eerste.

Voor Frankrijk nam Marie Dorin Habert het stokje over en zij moest het opnemen tegen Dahlmeier. De Duitse kwam bij de eerste schietbeurt dichtbij, maar een extra benodigd patroon bezorgde haar weer wat achterstand. Ze kwam er echter al snel weer bij en de laatste schietbeurt werd een mooi staaltje synchroonschieten van de dames.

In de slotronde was Dahlmeier vervolgens iets sterker en vooral op de technisch zware afdaling in Pokljuka maakte ze het verschil, wat Dorin Habert niet meer goed kon maken. Het pas 21-jarige Oekraïnse toptalent Anastasia Merkushyna liet zich voor het eerst aan de wereldtop zien en dankzij een uitstekende prestatie bracht ze haar ploeg naar de derde plek.