"Pogba zal de Ballon d'Or nooit winnen"

Redactie

De Franse bondscoach Didier Deschamps denkt niet dat Paul Pogba ooit de Ballon d'Or gaat winnen: hij scoort te weinig. "Hij is een middenvelder. De Ballon d'Or is voor aanvallers of nummers 10, afgezien van zeldzame uitzonderingen in bepaalde edities. Het zijn spelers die goals scoren", vertelde Deschamps tegen RMC.

"Paul heeft een aantal doelpunten gescoord, hij gaat er een aantal scoren, maar hij zal geen drie doelpunten per wedstrijd scoren. Dat is niet zijn spel." Deschamps mening komt overeen met die van Manchester United-manager José Mourinho, die ook beweerde dat slechts doelpuntenmakers de felbegeerde trofee winnen.

"Allereerst, als je praat over de beste spelers in de wereld dan denk je gelijk aan degenen die veel doelpunten scoren", aldus Mourinho. "Je geeft geen Gouden Bal aan een doelman. Ze gaven een keer een Gouden Bal aan Fabio Cannavaro, want tijdens dat seizoen was hij de aanvoerder van Italië, zij waren de wereldkampioen en er waren niet veel topspelers."

"Paolo Maldini kreeg ook nooit een Gouden Bal, Javier Zanetti kreeg nooit een Gouden Bal, topkeepers in de geschiedenis kregen nooit een Gouden Bal. Je kijkt onmiddellijk naar degenen die veel doelpunten scoren."

"Kan Paul evenveel scoren als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi? Nog geen 25 procent. Ik geloof dat hij in een seizoen niet eens twintig keer kan scoren. Hij is een van de beste middenvelder, misschien dat ik kan zeggen dat hij de beste middenvelder in de wereld is."