Wenger over Özil en Alexis: "Het gaat niet alleen om geld"

Redactie

Arsenal hoopt binnenkort de contracten van zowel Mesut Özil als Alexis Sánchez te verlengen. Arsène Wenger ontkent dat het onmisbare duo een megasalaris vraagt.

De Britse tabloids meldden maandag dat Özil en Sánchez niet willen bijtekenen als ze niet hetzelfde salaris krijgen als Paul Pogba bij Manchester United. De Fransman verdient daar naar verluidt ongeveer 340.000 euro per week. Wenger gaf maandag een update over de onderhandelingen met zijn sterspelers.

"Tegenwoordig zou het een luxe moeten zijn dat het niet meer alleen maar om geld draait. De spelers krijgen sowieso wel goed betaald. Iedere speler krijgt bij iedere club een goed salaris", sprak de Arsenal-manager in de Engelse media. "Je onderhandelt meer met de zaakwaarnemers dan met de spelers, dus we zijn nog in gesprek."

Alexis Sánchez maakte afgelopen weekend een hattrick tegen West Ham United (1-5) en hij bereidde de openingstreffer van Özil voor. De Duitser en de Chileen hebben in het Emirates Stadium allebei een contract dat na volgend seizoen afloopt.

The Gunners sluiten dinsdag de groepsfase van de Champions League af tegen FC Basel (uit). Wenger denkt niet dat hij Sánchez, met elf goals gedeeld topscorer van de Premier League, rust gaat geven. "Als een speler veel succes en vertrouwen heeft, is het gevaarlijker om hem te stoppen dan hem te laten doorspelen."