Hoofdrol is voor Ellie in The Last of Us 2

Wouter (2dope)

Tijdens de PlayStation Experience afgelopen weekend werd het langverwachte The Last of Us 2 aangekondigd. Na de aankondiging werden er vragen beantwoord door een panel van castleden en Naughty Dog-schrijver Neil Druckmann. Tijdens de Q&A kwam onder andere aan bod dat Ellie de hoofdpersoon is in het verhaal van TLoU 2, en dat je dus ook (voornamelijk?) als haar zal spelen.

Er werd tijdens het panel dus niet nadrukkelijk gezegd of Joel speelbaar wordt in het tweede deel van de magnifieke PlayStation-exclusive. Neil Druckmann: "Waar het eerste deel nog leunde op de liefde tussen Joel en Ellie, is deel 2 eerder het tegenovergestelde: het is een verhaal van haat, bekeken door de ogen van Ellie. De eerste game speelde je als Joel, in dit deel speel je als Ellie. Dat is alles wat ik er op dit moment over wil zeggen". In The Last of Us speelde je als Joel, met een enkele episode waarin Ellie bestuurd moest worden.

Over de setting van TLoU 2 zegt Druckmann dat het enkele jaren na deel 1 afspeelt en dat Ellie inmiddels 19 jaar is. De schrijver kreeg nog de vraag of meer informatie loslaten geen spoiler zou worden voor wat betreft het opmerkelijke einde van het eerste deel. "Er is ontzettend goed en lang nagedacht over de verhaallijn. We horen veel soortgelijke zorgen van mensen die bang zijn dat er te veel gespoiled zal worden. Je kunt je voorstellen dat niemand zoveel van de personages houdt als wij, en dat we niets zouden loslaten als we ons daar niet goed bij zouden voelen", aldus Druckmann. Verder benadrukte hij nog dat Joel zeker een essentieel onderdeel is van de sequel en dat deze niet zou kunnen bestaan zonder hem.

Neil Druckmann schreef ook de scenario's voor het eerste deel van The Last of Us en alle Uncharted-games op het derde deel na. Gister werd tevens bekend dat hij bij het schrijven van het verhaal in TLoU 2 hulp krijgt van Halley Gross, die recent meeschreef aan vier episodes van de succesvolle serie Westworld.