Golfer Van Driel knap zesde in Australië

Boris (borisz)

Golfer Darius van Driel is knap gedeeld zesde geworden tijdens het Australian PGA Championship in Gold Coast. De golfer die uitkomt op de Challenge Tour sloot af met een ronde 67, vijf slagen onder par. Hij kwam op een score van 280 slagen. De Amerikaan Harold Varner III won uiteindelijk de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen op de European Tour.

Van Driel sloot wedstrijd af met zes birdies en een bogey. Op dag drie steeg hij al zo'n dertig plaatsen, naar de gedeelde 25ste plaats, en op dag vier klom hij de top tien in. De 27-jarige Van Driel debuteerde afgelopen jaar op de Challenge Tour en eindigde daar op een 34e plaats. In de Qualifying School slaagde hij er niet in om een tourkaart voor de European Tour te veroveren, maar zo af en toe mag hij wel meedoen aan enkele kleinere wedstrijden van de European Tour. 

Met een plek in de top vijf had Van Driel een startplaats verdiend in het Hong Kong Open van volgende week, maar die wedstrijd had hij waarschijnlijk overgeslagen. De golfer uit Leidschendam is al negen weken op rij in actie geweest. Zo speelde hij onder meer de World Cup samen met Joost Luiten.

Varner ging er in Australië met de winst vandoor. De Amerikaan had zondag slechts 65 slagen nodig en haalde daarmee op de slotdag Andrew Dodt in, die na de eerste drie dagen aan de leiding was gegaan.