Dubbel Nederlands tintje op bobsleepodium, Russische mannen de snelste

heywoodu

De Canadese Kaillie Humphries heeft samen met remster Cynthia Appiah de eerste World Cup-wedstrijd bij de vrouwen gewonnen. Op haar thuisbaan in het Canadese Whistler was de olympisch kampioene simpelweg te snel voor de concurrentie.

Humphries was in beide runs de snelste, hoewel de verschillen niet heel groot waren. De Oostenrijkse Christina Hengster stuurde haar slee, met de Nederlandse remster Sanne Dekker achterin, naar een zeer verdienstelijke tweede plek op 0,24 seconden van Humphries. Dankzij hun tweede run passeerden ze de Amerikaanse Jamie Greubel Poser, die met remster Lauren Gibbs de derde plek pakte. Voor de dames die het Humphries en Appiah moeilijk zouden gaan maken liep het minder goed af: de Amerikaanse slee van Elana Meyers Taylor en remster Kehri Jones crashte, waarbij Jones uit de slee viel. Ze lijkt er gelukkig geen ernstige verwondingen aan over gehouden te hebben.

De Rus Alexander Kasjanov stuurde zijn viermansbob bij de heren naar de overwinning dankzij twee ijzersterke runs. Met onder meer topremmer Maxim Belugin in zijn slee was hij 0,20 seconden sneller dan de Zwitser Rico Peter, die vooral met een spectaculaire eerste afdaling indruk maakte. Bij Peter zat onder meer de Nederlander Bror van der Zijde als remmer in de slee. Johannes Lochner stuurde zijn Duitse slee naar een knappe derde plek op 0,43 seconden van Kasjanov. Dat was enigszins opvallend, want uitgerekend Lochner sleet nog met de oude slee, terwijl zijn meer ervaren teamgenoten Nico Walther (tiende) en Francesco Friedrich (twaalfde) een gloednieuwe slee ter beschikking hadden. De Nederlandse ploeg met piloot Ivo de Bruin werd op forse achterstand van de nummer achttien negentiende en laatste.