Snookeraars Selby en Murphy naar laatste vier op UK Championship

Boris (borisz)

Snookeraars Mark Selby en Shaun Murphy staan in de halve finale van de UK Championship, samen met The Masters en het WK, één van de toernooien van The Triple Crown. Selby versloeg na een beslissend frame John Higgins en Murphy versloeg Luca Brecel.

Murphy won met 6-1 van Brecel. Na de eerste frame, waarin beide spelers de kans kregen om een vroege voorsprong te nemen, was het Murphy die de frame pakte. In frame twee lukte de wereldkampioen van 2005 een 51 break waarna hij in frame drie een 112 break wegpotte. Brecel zat echt niet goed in de wedstrijd en won de vierde frame.

Fouten van Brecel werden afgestraft door Murphy, die in de frames vijf en zes breaks potte van 54 en 88. In de zevende frame moest de 23-jarige Belgisch Limburger ook het hoofd buigen, wat resulteerde in een zware 6-1 nederlaag.

Selby opende tegen Higgins met een break van 119 en liep vervolgens uit naar 3-0. Higgins wist vervolgens vier frames op een rij te pakken voordat Selby weer een frame kon pakken. Het werd uiteindelijk 6-5 voor de wereldkampioen. Selby speelt morgen de halve finale tegen Murphy.

Vanavond zijn nog twee partijen in de kwartfinale. Ronnie O'Sullivan speelt tegen Mark Williams en Jamie Jones speelt tegen Marco Fu.