Brundle: "Ik dacht dat vertrek van Rosberg een grap was"

Julian

De Formule 1-wereld reageert vol verbazing op het vertrek van de kersverse wereldkampioen Nico Rosberg. Een paar dagen na het binnenhalen van zijn eerste titel kondigde de Duitser aan per direct te stoppen in de hoogste klasse van de autosport. Martin Brundle, co-commentator voor Sky Sports, dacht aanvankelijk dat het om een grap ging.

"Ik vind de beslissing van Nico om te stoppen erg bijzonder. Het komt als een grote verrassing", reageerde Brundle verbaasd. "Toen ik het nieuws hoorde dacht ik dat het om een grap ging. Ik denk dat dit slecht is voor de Formule 1, want nu hebben we volgend jaar niet de nieuwe wereldkampioen op de grid. Het is ook slecht voor Mercedes, want zij hebben hun kampioen verloren. Ik vraag mij af wat Nico zo kwelde dat hij besloten heeft te stoppen."

Ted Kravitz, collega van Brundle bij Sky Sports, deelt zijn mening. Kravitz betwijfelt ook of het de juiste keuze was van Rosberg om het voor gezien te houden: "Mijn eerste reactie was dat Nico te overhaast is geweest in zijn beslissing. Ook het feit dat hij pas na de laatste race van het seizoen de knoop doorhakte, doet mij vermoeden dat Nico niet goed genoeg heeft nagedacht en er later spijt van krijgt. Hij kan nu niet meer terug."

Met het vertrek van de Duitser komt er een vacature vrij bij Mercedes. Wie voor volgend seizoen de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton zal worden is nog niet bekend, al lijkt Mercedes-protegé Pascal Wehrlein de meest voor de hand liggende keuze te zijn. Ted Kravitz denkt daar echter anders over: "Ik weet niet of Mercedes zal kiezen voor iemand uit hun opleidingsprogramma zoals Wehrlein. Dat zal betekenen dat Hamilton voor de titel gaat vechten zonder enige tegenstand te krijgen van zijn teamgenoot. Ik weet niet of dat goed is voor Mercedes en de Formule 1."

Brundle dacht dat het vertrek van Rosberg een grap was (ProShots/Action Images)
Brundle dacht dat het vertrek van Rosberg een grap was (ProShots/Action Images)