Trucks volgende week vrijdag over Merwedebrug

Redactie

De Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem gaat volgende week vrijdag weer open voor zwaar verkeer. Vanaf die dag mogen de trucks, inclusief de zogeheten lange zware vrachtvoertuigen, weer rijden op de brug. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) kondigde deze week al aan dat de brug 'in de loop van volgende week' weer open zou gaan voor vrachtverkeer.

Volgens Rijkswaterstaat zijn dan de 24 belangrijkste verbindingen van de brug verstevigd met stalen platen. Extreem zwaar verkeer mag er nog niet over. Dat mag pas weer als echt alle werkzaamheden zijn afgerond . Dat werk wordt in een aantal nachten na volgende week vrijdag gedaan.

De 55 jaar oude brug is sinds 11 oktober gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Daartoe werd besloten nadat er haarscheurtjes in de draagconstructie waren ontdekt. De afsluiting leidt tot grote problemen voor vrachtwagens en bussen. Die moeten flink omrijden. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Meerdere transportbedrijven hebben inmiddels claims bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu ingediend.

Trucks volgende week vrijdag over Merwedebrug
Trucks volgende week vrijdag over Merwedebrug (Foto: ANP)