Cristiano Ronaldo kon op 18e naar Barcelona voor 17 miljoen

Redactie

Voormalig Barcelona-president Joan Laporta heeft onthuld dat de Catalaanse grootmacht Cristiano Ronaldo aangeboden kreeg voor €17 miljoen, toen hij 18 jaar oud was.

Barça kreeg de mogelijkheid om de Portugese superster binnen te halen voor een aanzienlijk lager bedrag dan waarvoor Manchester United hem binnenhaalde. Uiteindelijk vertrok Ronaldo in 2009 bij the Red Devils voor een bedrag van €94 miljoen, om te gaan spelen voor Real Madrid.

Laporta vertelt dat men koos voor drie andere topspelers, in plaats van de huidige wereldster uit Portugal. "Op het moment dat we hem konden kopen, kozen we voor Ronaldinho, Rafael Márquez en Ricardo Quaresma."

"Ronaldo was op het moment dat we hem aangeboden kregen al dichtbij een transfer naar Manchester United. We kregen van zijn zaakwaarnemer te horen: 'Heb hier een goede speler, hij heet Cristiano Ronaldo'", vervolgt de oud-preses zijn verhaal.

"Hij bood hem ons aan voor twee miljoen euro minder dan aan United, die uiteindelijk negentien miljoen euro voor hem betaalden", aldus Laporta. Uiteindelijk verkaste Ronaldo naar Engeland, waar hij zich ontwikkelde tot een topspeler.