Ajax verlengt met toptalent De Ligt

Redactie

Ajax maakt donderdag op de officiële website bekend dat de club overeenstemming heeft bereikt met De Ligt over een nieuw contract. Zijn oude verbintenis liep tot de zomer van 2018 en het nieuwe contract loopt tot 30 juni 2019. "Dat ik na ongeveer een jaar mijn contract mag verlengen is geweldig", is zijn reactie.

Dit seizoen verrast De Ligt, die in augustus 17 jaar werd, vriend en vijand met zijn ontwikkeling. In de zomer maakte hij de overstap van de Onder-19 naar Jong Ajax, maar inmiddels maakt hij deel uit van de A-selectie van trainer Peter Bosz.

Inmiddels heeft de jeugdinternational zijn debuut in Ajax 1 in de Eredivisie, Europa League én KNVB Beker al achter de rug. "Het is tot nu een heel mooi jaar geweest. Het gaat erg snel. Het is nu Hosannah, maar je moet uitkijken dat je niet naar beneden keldert. We zijn er hard mee bezig om dat te voorkomen."

Het doel van De Ligt is duidelijk, besluit hij: "Ik probeer zoveel mogelijk minuten te maken. Of dat nou bij Jong is of Ajax 1, dat maakt mij niet uit. Uiteraard is het doel om straks wekelijks in de ArenA te spelen."