Fans Everton kwaad om kerstboom Koeman

Peterselieman

Ronald Koeman heeft zich de woede van de fans van Everton op zijn hals gehaald. De Nederlandse manager van de Engelse club zette nog voor Sinterklaas zijn kerstboom op en postte op Twitter een foto met het resultaat. Hoewel de boom prachtig versierd was klopte er een ding niet: er was rode versiering gebruikt.

De kleur rood wordt gebruikt bij Evertons grootste rivaal Liverpool. Everton speelt in het blauw en dit leidde natuurlijk tot veel ophef. Vanwege alle commotie heeft Koeman zijn boom nu in een andere kleur versierd. Zelf vond hij alle ophef wat overtrokken. "Ik denk dat er grotere problemen in de wereld zijn dan ophef te maken over een kerstboom!"

Waarschijnlijk was Koeman zo vroeg met de boom omdat in Engeland de maand december een zeer drukke voetbalmaand is. Er wordt zelfs gespeeld op Tweede Kerstdag en oudjaarsdag. Komende zondag moet hij het met zijn club Everton opnemen tegen Manchester United. Een zege is welkom voor de Blauwen om weer aansluiting te krijgen met de top vijf.