FIFA 17 eert Chapecoense

Puddington

EA heeft vandaag alle FIFA 17-spelers gratis het logo en tenue van de Braziliaanse club Chapecoense gegeven om te kunnen gebruiken in de Ultimate Team-modus. Op deze manier wil EA zijn medeleven betuigen aan de overledenen van de vliegtuigcrash op 28 november, waarbij het eerste elftal van Chapecoense plus een aantal journalisten aan boord waren.

Wanneer spelers FIFA 17 opstarten, krijgen ze het volgende bericht: "Ter steun aan Chapecoense: draag dit tenue en het logo als blijk van medeleven voor de vrienden, familie en fans van Chapecoense.het bericht wordt nog een keer herhaald in het Portugees, om vervolgens af te sluiten met de kreet van Chapecoense: Força Chape.

Het vliegtuig stortte afgelopen maandag 28 november neer toen het op weg was naar Medellín. Het team van Chapecoense was op weg naar de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League. Van de 77 passagiers aan boord overleefden slechts zes de crash. Brazilië heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Chapecoense
FIFA 17 eert Chapecoense