Darksiders-remaster gratis op Steam als je origineel bezit

Wouter (2dope)

Als je van goede hack'n slash-games houdt is de kans groot dat je Darksiders bezit, de op de Apocalyps gebaseerde actie-RPG van ontwikkelaar THQ Nordic. In dat geval goed nieuws, want dat betekent voor wat betreft de Steam-variant dat je de remaster gratis krijgt.

Gisteren werd Darksiders: Warmastered Edition uitgebracht voor pc. De remaster van de zes jaar oude game, die van allerlei performanceverbeteringen profiteert zoals hogere framerate en maximaal 4K-resolutie, verscheen vorige week al voor PS4 en Xbox One. THQ Nordic had eerder al beloofd om de herziene versie van de game gratis te maken op Steam als je over het origineel beschikt, en maakt nu dus die belofte waar. Overigens geldt nu sowieso een enorme korting op de titel: de game kost met 80% korting momenteel slechts €3,99 op Steam. Ook (de remaster van) het tweede deel, Darksiders II: Deathinitive Edition is op dit moment met 80% korting op te pikken voor €5,99.

Darksiders verscheen als eerst in januari 2010 voor Xbox 360 en PlayStation 3. Je speelt als War, een van de vier ruiters van de Apocalyps. De game werd geroemd vanwege de goede mix van uitgebreide combat mechanics, interessante puzzels en vermakelijke exploration.