Ubisofts VR-lineup ondersteunt cross-play

Wouter (2dope)

De virtual reality-markt is op dit moment behoorlijk gefragmenteerd. Verschillende fabrikanten brengen hun eigen VR-devices uit en de games draaien vaak alleen op het ene, of alleen op het andere apparaat. Ubisoft probeert daar verandering in te brengen door cross-platform en cross-play VR-games uit te brengen.

Dit betekent dat eigenaars van de Oculus Rift, de HTC Vive en de PlayStation VR allemaal Ubisofts VR-games Eagle Flight, Star Trek: Bridge Crew en Werewolves Within samen kunnen spelen. Eagle Flight, de game waarin je in virtual reality de vorm van een vogel aanneemt en door Parijs kunt rondvliegen, is al beschikbaar voor PlayStation VR en Oculus Rift, de Vive-versie verschijnt op 20 december.

Werewolves Within en Star Trek: Bridge Crew ondersteunen beide cross-play op release. Deze games komen respectievelijk op 6 december en 14 maart uit. In Werewolves Within speel je met vijf tot acht spelers en moet je achterhalen wie onder het gezelschap een (weer)wolf in schaapskleren is. In de VR-game van Star Trek is het de bedoeling om samen het reilen en zeilen in de Command Center van de USS Aegis in goede banen te leiden.

Het zijn voor veel doorgewinterde gamers misschien niet de meest enerverende titels, maar het idee om VR-games multiplatform uit te brengen is een stap in de goede richting. Consumenten zijn momenteel nog terughoudend om aan VR te beginnen en dat komt mede door de verdeeldheid die heerst op de VR-markt.