Geen clichés in fotoboek Hardwell

Monique Verlind (DJMO)

Hardwell heeft sinds maandag niet alleen platen in de winkel liggen maar ook een eigen boek: Two Years As One. Daarin staan nooit eerder vertoonde foto's van de belangrijkste momenten uit zijn carrière. En dat zijn volgens de Bredase dj niet alleen maar de typische dj-foto's.

"De ondertitel van het boek is 'Images from behind the scenes'. In plaats van alleen de clichéfoto's van 'handen in de lucht', zitten er dus heel veel dingen van achter de schermen in", vertelt Hardwell voor de camera van ANP Video. "Eigenlijk veel backstage-momenten tijdens het toeren, wachten op vliegvelden en ja ook veel met familie en vrienden. Al dat materiaal staat allemaal in het boek."

Zelf heeft Hardwell, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, ook een favoriet. "Dat is een foto met mijn moeder", laat hij weten. "Dat ik voor de eerste keer ben bekroond als nummer 1-dj van de wereld, van het podium af kom en mijn geëmotioneerde moeder in mijn armen sla. Dat is een foto die met zo veel lading is vastgelegd, dat is echt mijn favoriete foto."

De plaatjes zijn gemaakt door de Nederlandse fotograaf Joep van Aert, die Hardwell twee jaar lang over de hele wereld volgde.

Geen clichés in fotoboek Hardwell
Geen clichés in fotoboek Hardwell (Foto: BuzzE)