IJshockeykeeper heeft schijt aan aanval tegenstanders

heywoodu

Een belangrijke eigenschap van een topsporter is alert blijven, zeker als je het doel van je team moet verdedigen. De Russische ijshockeykeeper Andrei Gavrilov kon het onlangs echter allemaal niet zo veel schelen.

De goalie van Salavat Yulaev, uitkomend in de prestigieuze Oost-Europese KHL, stond onlangs op doel tegen Dinamo MSK uit Moskou. Van zo'n wedstrijd krijg je dorst en dus nam Gavrilov op zijn gemak wat te drinken. De timing was niet al te handig, want Dinamo begon juist op dat moment aan een aanval.

Gavrilov kon het echter aan zijn reet roesten en terwijl er op doel geschoten werd stond hij op zijn gemak nog een slok weg te tikken. Schijnbaar was het terecht dat hij weinig onder de indruk was van de aanvallende kunsten van Dinamo, want zelfs voor een nagenoeg open doel ging de aanval schromelijk de mist in. 

Overigens werd de wedstrijd gespeeld op het 55-jarig jubileum van de club uit Ufa. "Misschien wilde Gavrilov het gewoon vieren met een goede slok wodka", aldus scherpe denkers op de sociale media.

Gavrilov heeft andere zaken aan zijn hoofd dan het schoonhouden van zijn doel..dat doet de aanval van de tegenstander wel voor hem (Bron: YouTube)