FOK! Wat een weer: Meer zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We zijn inmiddels weer in rustiger vaarwater beland. Dat we onder hogedruk-invloed zijn gekomen wil niet meteen zeggen dat het ook automatisch droog is. Dat zagen we gisteren maar al te goed. Het hogedrukgebied dat ons weer de komende tijd bepaald kon nog niet voorkomen dat een zwakke storing ons weer nog een andere wending kon geven.

De bedoeling was dat het overal wel droog zou blijven. Dat is niet gelukt. In het hele westen van het land is nog wel in min of mindere mate wat regen gevallen. Vlissingen kwam zelfs tot 3 mm. Elders was het minder, maar toch, het was even nat.  De zon zagen we voornamelijk in het zuiden en oosten nog. Plaatselijk was het zelfs breed opgeklaard. Het kwik liep daarbij op tot 14 graden, wat natuurlijk bijzonder zacht is. Deze waarden halen we voorlopig niet meer. 

Afgelopen nacht ontstond er nevel, mist, laaghangende bewolking en middelbare bewolking. Het zuiden blijft daar vandaag het meeste last van houden. Opklaringen bereiken het noorden vanochtend en die trekken dan heel langzaam zuidwaarts. Vanmiddag breekt dan ook in het midden de zon door. Of Limburg de zon nog gaat zien is even afwachten. Er staat ook een vervelende noordoostenwind die over het algemeen kracht 4 tot 5 is. Voor het gevoel is het dan ook kouder dan de 8 tot 11 graden die de thermometer aangeeft. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:19
Zon onder: 16:37
Zonkracht: 1 / 1
 
De zon gaat onder bij qltel (Foto: qltel)
De zon gaat onder bij qltel. Een fraaie foto tijdens rustig hogedrukweer. Ideaal om lekker in te fietsen of wandelen. (foto: qltel)
 
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1248 In de nacht van 24 op 25 november komen ongeveer 5000 mensen om door een bergstorting aan de noordflank van de Mont Granier.
1924 De H-NACC arriveert in Batavia. De eerste incontenitale commerciele vlucht is een feit.
1963 In Dallas wordt Lee Harvey Oswald doodgeschoten door Jack Ruby. Het incident is live op televisie te zien.
1983 In Arnhem wordt Loesje opgericht.
2003 Sneeuwvlokje overlijdt.