Dierenpartij vindt chemtrails nu toch onzin

Janneke (Janneke141)

De Partij voor de Dieren heeft een opmerkelijk standpunt op haar website gewijzigd: inmiddels is de partij ervan overtuigd dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het bestaan van chemtrails. Eerder was de dierenpartij nog van mening dat er onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing was om het bestaan ervan aan te tonen of te weerleggen.

Chemtrails horen bij een van de meer bizarre complottheorieën, waardoor het des te opmerkelijker is dat een gevestigde partij er überhaupt woorden aan vuil maakte. Zoals wij allen weten worden er op grote schaal chemicaliën aan luchtvaartmaatschappijen verstrekt die ze door de vliegtuigen boven ons laten uitsproeien, en daarmee worden onze gedachten beïnvloed, of we worden vergiftigd, of ons dna wordt aangepast. En dat is echt zo, want we zien immers iedere dag strepen in de lucht. 

Het standpunt van de PvdD over de chemtrails luidde oorspronkelijk: "Als partij nemen we geen formeel standpunt in zolang er onvoldoende onafhankelijke wetenschappelijke informatie is over de inzet van chemtrails'. De partij benadrukt dat die informatie noodzakelijk is om tot een gefundeerd oordeel te komen c.q. te kunnen komen tot behandeling in het parlement van weers- of anderszins beïnvloedende uitstoot van stoffen in hogere luchtlagen. (..) Voor een vraagstuk zoals dat rond de mogelijke inzet van chemtrails leent een burgerinitiatief zich het beste om in het parlement nader onderzoek af te dwingen"

De woordvoerder van de partij op dit onderwerp, Laurens de Groot, verklaart de plotselinge wijziging door het verschijnen van een rapport in augustus op dit onderwerp, dat pas nu onder de aandacht kwam. Volgens hem kreeg en krijgt de partij nog steeds veel vragen over het onderwerp.

zogenaamde chemtrails"chemtrails"