Resident Evil-regisseur werkt aan Monster Hunter-film

Regisseur Paul W.S Anderson werkt aan een Monster Hunter-film. Anderson is bekend van de vele Resident Evil-films. De allerlaatste, Resident Evil: The Final Chapter, moet begin volgend jaar uitkomen. Monster Hunter, ook een franchise van Capcom, moet als het aan Anderson ligt ook een filmfranchise worden met meerdere delen. 

Volgens Deadline krijgt de film een budget van rond de vijftig miljoen dollar, vergelijkbaar met de Resident Evil-films. Hier een samenvatting waar de film over moet gaan: "For every Monster, there is a Hero. An ordinary man in a dead end job discovers that he is actually the descendant of an ancient hero. He must travel to a mystical world to train to become a Monster Hunter, before the mythical creatures from that world destroy ours."

Anderson vertelt ook waarom hij verder wil met Monster Hunter: "Wat ik geweldig vind aan Monster Hunter is de ongelofelijk mooie en innemende wereld die ze hebben gecreëerd. Het is op een vergelijkbaar niveau als een Star Wars-film, als het gaat om de creatie van de wereld. Er zijn geen echte hoofdpersonages, dus het is vergelijkbaar met hoe wij Resident Evil hebben aangepakt en onze eigen personages en verhalen op die wereld hebben toegepast. Ik denk dat dit een perfecte IP is om precies dat weer te doen."