Dolberg: "Besef het nog niet helemaal"

Stefan (sportfreak)

Dankzij een fantastische Kasper Dolberg won Ajax zondag met liefst 5-0 van NEC. De Deense spits kan nog niet helemaal bevatten wat hem allemaal overkomt.

Vorig jaar speelde Dolberg bij Ajax nog in de A1, maar nu zijn alle ogen op hem gericht in het eerste elftal. "Het gaat snel. Het zijn gewoon goede dingen die nu aan het gebeuren zijn", zei hij na de zege op NEC tegen FOX Sports. De andere twee goals werden gemaakt door Bertrand Traore en Lasse Schöne.

Zijn Deense landgenoot bediende Dolberg ook bij zijn eerste van de drie treffers, volgens de jongeling zelf zijn mooiste. "Ik kreeg de bal in de lucht van Lasse, ik probeerde hem mee te nemen in de zestien en schoot. Het was een geweldige pass van Lasse en ik ging gewoon voor de goal."

"Ik realiseer me eigenlijk nog niet wat er vandaag gebeurd is", besloot de 19-jarige aanvaller, die dit seizoen in twaalf competitieduels acht keer scoorde. Hij is daarmee topscorer van de Eredivisie, samen met Enes Ünal (FC Twente) en Nicolai Jörgensen (Feyenoord).