Wade ook te sterk voor Anderson op Grand Slam of Darts

Boris (borisz)

James Wade is verrassend finalist geworden op de Grand Slam of Darts. De Engelsman speelde een hele matige partij, maar won wel van Gary Anderson. Het werd 16-14. Wereldkampioen Anderson had zaterdag nog een goed optreden tegen Raymond van Barneveld, maar was zondag geen schim van zaterdag.

Lange tijd ging de strijd tussen Anderson en Wade gelijk op. Maar in het slot van de partij maakte Wade het verschil door een voorsprong van 12-14 en 13-15 te nemen. Anderson kreeg in de laatste beurt van Wade nog een kans om de stand gelijk te trekken, maar faalde. Wade strafte dat vervolgens af en won met 16-14. Saillant detail was wel dat het gemiddelde van Anderson veel hoger lag dan dat van winnaar Wade: 98,36 om 91,93.

Michael Van Gerwen blijft in Wolverhampton vanavond de te kloppen man. De 27-jarige Brabander noteerde in de halve eindstrijd tegen Peter Wright een gemiddelde van 111,17 en won met 16-10. Als Mighty Mike vanavond zijn titel prolongeert, dan krijgt hij ook het wereldrecord aantal toernooizeges in één jaar alleen in handen. Het record staat op 23. Phil Taylor haalde dat aantal in 2008.