Zware crash Belg bezorgt hem zege in Macau

heywoodu

De Belgische coureur Laurens Vanthoor heeft zondag op bijzondere wijze de FIA GT World Cup gewonnen. Op het beroemde en beruchte stratencircuit van Macau crashte de Belg hard, maar de rodevlagsituatie die dat opleverde zorgde ervoor dat hij uiteindelijk zelf won.

De race werd al na twee ronden stilgelegd door een rode vlag, nadat Ricky Capo zijn BMW in de laatste echte bocht van het circuit in de bandenstapel parkeerde. De crash viel mee, maar het repareren van de bandenstapel duurde erg lang. 

Na lang wachten kon het veld eindelijk weer op pad gestuurd worden, met polesitter Vanthoor in zijn Audi op kop. Hij had Earl Bamber achter zich en de Nieuw-Zeelander wist dat hij vijf seconden tijdstraf zou krijgen: bij de eerste start van de race had hij iemand ingehaald voor de startlijn. Bamber wilde daarom zo snel mogelijk voorbij Vanthoor en plaatste al direct na de herstart zijn actie. Vanthoor deed alles om richting de beruchte Lisboa-bocht in de buurt te blijven, maar ging daarbij iets te hard over de kerbstones en raakte de muur. De Audi van de Belg vloog door de lucht, belandde op het dak weer op het asfalt en gleed een heel stuk door alvorens tot stilstand te komen.

Vanthoor kon gelukkig al na enkele seconden uit zijn auto klimmen, maar de race werd met een rode vlag weer onderbroken. Aangezien het tijdschema inmiddels danig in de war werd geschopt besloot men maximaal een kwartier te wachten om de race eventueel te herstarten, maar na een kwartier was de baan nog niet gereed. De rest van de race werd dus geannuleerd en de laatste doorkomst op de finishlijn werd als uitslag genomen: dat leverde Vanthoor de zege op.

Vanthoor's stevige crash (Bron: YouTube)