Joris Mathijsen: 'WK-finale 2010 een groots dieptepunt'

Vasion

Vooraf aan de wedstrijd Willem II - PSV blikte Joris Mathijsen terug op zijn eerste maanden als technisch directeur van Willem II.

Nieuwe functie

Drukke dagen voor Joris Mathijsen bij Willem II. Zonder diploma of ervaring instappen bij zijn oude club in Tilburg als technisch directeur. Het werd een feit afgelopen zomer nadat Mathijsen een einde maakte aan zijn spelerscarrière. Ondanks de volle agenda kan Mathijsen rekenen op genoeg steun door de mensen om hem heen. 

WK-finale

De carrière van Mathijsen heeft veel hoogtepunten gekend, waaronder het bereiken van de WK-finale van 2010 met Oranje. Echter doet deze prestatie juist pijn voor de ex-verdediger. 'We hebben de kansen gehad op meer en als je dan één meter van die beker mag lopen en het niet mag aanraken, dan is dat een groots dieptepunt.' Aldus Mathijsen. 

HSV

Tot slot blikt de oud-international terug op zijn tijd bij HSV. De gevallen topclub HSV is de club waar Mathijsen de meeste wedstrijden in zijn carrière heeft gespeeld. In de vijf jaar tijd dat hij onderdeel was van de verdediging, speelde Mathijsen daar 145 wedstrijden en wist zes keer het net te vinden. Het doet Mathijsen dan ook pijn dat Die Rothosen nu laatste staan in de Bundesliga.