FOK! Wat een weer: Wat zon, wat regen en later een buienlijn

Stephan (Stephan5)

Welkom op deze donderdag! Het is behoorlijk wisselvallig weer op het moment. Gisteren trok er in de ochtend een groot regengebied over de zuidelijke helft van het land. Op veel plekken viel daar zo'n 15 millimeter. Elders in het land bleef het droger. En zowaar, de zon brak er ook even door. In het noorden waren de meeste opklaringen. Hier bij mij heeft de zon een uurtje geschenen, maar toen slipde het weer dicht met stratus-bewolking, dus in de middag viel het wel wat tegen. In de avonduren trok er opnieuw een regenband over een (groot) deel van het land.

Deze regen trok de afgelopen nacht naar het zuidoosten toe weg. Vervolgens klaarde het weer op. Zo beginnen we de dag dan ook. We hebben een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. In de middag passeert er dan weer een storing en valt er weer af en toe wat regen. Als deze storing in de avond wegtrekt, volgt er in de avonduren nog een actieve buienlijn. Daar kan dan ook onweer bijzitten. Ook wakkert de wind dan flink aan en bij deze buien zijn ook zware windstoten mogelijk.

De kans op de eerste storm is niet zo groot. Ik hou het op een harde wind, kracht 7, en mogelijk even stormachtig 8. De wind komt overigens uit het zuidwesten. De temperatuur ligt bij dit variabele weerbeeld rond de 10 graden.

Ook de komende dagen verlopen wisselvallig met enkele buien. Toch breekt de zon wel iets vaker door. Zondag lijkt er dan weer een actieve storing te passeren, maar ook deze keer hou ik het op hooguit windkracht 7 tot 8. Maar dat kan nog wijzigen. De temperatuur zakt weer in eerste instantie, maar loopt later weer op.

Op de wat langere termijn lijkt de invloed van hogedrukgebieden weer groter te worden.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:02
Zon onder: 16:46
Zonkracht: 2 / 1
 
Zonsondergang bij qltel (Foto: qltel)
Zonsondergang bij qltel. (Foto: qltel)                
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
474 Keizer Leo II overlijdt aan een natuurlijke doodsoorzaak en wordt opgevolgd door zijn vader Zeno.
1558 Elizabeth I van Engeland bestijgt de troon.
1800 De Verenigde Staten hebben hun nieuwe federale hoofdstad in gebruik genomen: Washington D.C. aan de oever van de Potomac.
1969 In Helsinki gaan de SALT I besprekingen van start.
1989 In Tsjecho-Slowakije begint de Fluwelen Revolutie.