Hamilton: "Wanneer stopt Rosberg's geluk nou eens?"

heywoodu

Lewis Hamilton won zondag weliswaar de Grand Prix van Brazilië, de Britse Formule 1-coureur zag teamgenoot Nico Rosberg toch weer geluk hebben. De Duitser profiteerde perfect van een blunder van Red Bull, die de verkeerde bandenkeuze maakten voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Rosberg leek zonder die fout op weg naar een derde plek, maar werd uiteindelijk tweede. Daardoor heeft hij in Abu Dhabi genoeg aan een podiumplek om de wereldtitel te veroveren.

Na afloop van de race kreeg Hamilton te horen dat zijn teamgenoot, tevens rivaal in de strijd om de titel, opnieuw enig goed fortuin aan zijn kant had. "Ongelooflijk...wanneer eindigt dat eens? Red Bull maakte zo'n grote fout met die keuze. Mijn team vertelde me dat mensen naar binnen gingen voor intermediates en ik antwoordde al dat dat belachelijk was en dat ze weer naar binnen zouden moeten om terug te gaan naar wets", reageerde Hamilton.

"Zo geschiedde, jammer, maar daar kan ik natuurlijk niks aan doen. Verstappen had nog een briljante race en werd heel knap derde, maar het zou mooi zijn als ze bij de volgende race wat betere keuzes maken", moedigde Hamilton het team van Red Bull aan. Die volgende race, de slotrace van het seizoen, vindt over een kleine twee weken plaats in Abu Dhabi.