Bitterbalmotie Groenlinks krijgt keihard 'nee'

Danny

Als je nooit naar een naborrel van de gemeenteraad gaat 'omdat je de dag erna vroeg op moet', maar wel denkt te kunnen bepalen dat het gezellige bittergarnituurtje moet wijken omdat deze 'te ongezond' is moet je niet raar opkijken als de collega's die wél gebruik maken van dat garnituurtje je gewoon keihard in je gezicht uitlachen.

Dat merkte ook de voorzitter van de GroenLinks-fractie in Bellingwedde, Marja Bos, toen zij haar 'bitterballenmotie' indiende. "Binnenkort komen we met een sportvisie waarin wordt gewezen op het belang van bewegen en gezonde voeding in sportkantines. Dan zou het goed zijn als wij het goede voorbeeld geven en minder vette hapjes laten komen" aldus Bos in het Dagblad van het Noorden.

Bos, die zelf altijd direct na de vergadering het pand verlaat, heeft een uitgesproken holier-than-thoumening over de snacks die haar collega's nuttigen na de raadsvergadering, ook al maakt ze er nooit gebruik van. Volgens Bos zouden ook caloriearme snacks namelijk 'gezellig' zijn.

Naast Bos zelf waren nog twee SP-raadsleden zo gek om vóór de motie te stemmen, maar de rest van de aanwezige politici voelden er helemaal niets voor de bitterbal in te ruilen voor rabarbersteeltjes.

Enkele jaren geleden diende Bos de motie overigens ook tevergeefs in. Want mensen die gezellig naborrelen? Dat kan natuurlijk niet.

Marja Bos (GL)
Marja Bos (GL) - foto: Groenlinks.nl