Emotioneel afscheid Massa van Braziliaanse fans

heywoodu

Voor Felipe Massa was de Grand Prix van Brazilië zondag zijn allerlaatste thuisrace. De veertiende en laatste keer dat hij op het circuit van Interlagos in de Formule 1 streed werd geen succes, want 48 ronden crashte hij en was het voorbij voor de coureur van Williams.

Massa's auto kwam bij de ingang van de pitstraat tot stilstand en vanaf daar kreeg hij een emotioneel afscheid terwijl hij op weg was naar zijn team. De vele duizenden fans op de tribunes gaven hem een staande ovatie en met tranen op zijn gezicht en een Braziliaanse vlag in de handen nam Massa afscheid van de fans.

Aangekomen in de pitstraat was het nog niet voorbij, want tientallen monteurs en andere teamleden van nagenoeg alle teams stonden hem op te wachten, net als zijn vrouw, zoontje en vader. Vooral bij Ferrari was het druk: de Massa waande zich in 2008 enkele seconden wereldkampioen voor dat team, in Interlagos, tot Lewis Hamilton het feestje verstierde.

"Ik kan het gevoel van vandaag onmogelijk uitleggen", verklaarde Massa na afloop. "Ik wilde op een hogere positie eindigen, voor al die fans, maar helaas kon ik dat niet. Op de een of andere manier kwam ik precies voor die volle tribune stil te staan, wat voor emotionele momenten zorgde." Ook de 'erehaag' in de paddock deed de Braziliaan veel: "Die waren allemaal hard aan het werk, midden in de race, maar kwamen allemaal naar buiten om voor mij te klappen..zelfs van teams waar ik nooit mee gewerkt heb. Dat is zo'n bijzonder gevoel, ik ben heel erg trots op alles, maar een dag als vandaag had ik nooit verwacht."

Massa krijgt een uitgebreid applaus van de teams in de pitstraat (Bron: YouTube)