Chelsea vernedert Koemans Everton

Redactie

Het Everton van Ronald Koeman had zaterdagavond geen enkel antwoord op het fantastische spel van Chelsea. De Londenaren wonnen met liefst 5-0.

The Blues lieten vanaf de aftrap zien dat er maar een club de baas zou zijn op Stamford Bridge. Antonio Conte zijn manschappen joegen Everton het hele veld op, een speelwijze waar The Toffees geen antwoord op hadden.

Lang had Chelsea ook niet nodig om het overwicht dat het had, uit te drukken op het scorebord. Diego Costa voorzag Eden Hazard van een slimme pass. De Belgisch international werd naar de buitenkant gedwongen, maar kon uit een moeilijke hoek toch uithalen: 1-0. Drieëntwintig (!) seconden later was het wederom raak. Pedro vond ondanks zijn slordige crosspass alsnog Marcos Alonso. De voormalige Fiorentina-speler wist wel raad met dit buitenkansje en verschalkte Maarten Stekelenburg: 2-0.

Vlak voor het rustsignaal zorgde oud-Vitessenaar Nemanja Matić ervoor dat Diego Cost ook zijn duit in het zakje kon doen. De Serviër vond na een corner de Spanjaard, die vervolgens met een volley de 3-0 maakte.

In de 56e minuut was opnieuw Pedro de aangever bij de vierde treffer. Na zijn actie aan de rechterkant vond hij Hazard, die met zijn hak zijn tweede van de dag wist te maken. Pedro kon een fantastische aanval van Chelsea besluiten door een rebound binnen te tikken, nadat eerder Stekelenburg een inzet van Hazard had gestuit. Het bleek ook de laatste goal van de middag, en een oor wassing voor Everton.