De Jong: "Die goals van mij komen wel weer"

Redactie

Luuk de Jong blijft vol vertrouwen ondanks zijn doelpuntendroogte in het shirt van PSV. De spits scoorde dit seizoen pas drie keer in de Eredivisie. "Die goals van mij komen wel weer", vertelde De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het gaat er vooral om dat mijn manier van spelen goals voor het team oplevert, of ik ze nu zelf maak of anderen."

"Vaak kom ik als aanspeelpunt in de bal, waardoor er ruimte voor anderen kan ontstaan en moet ik ze zien te bereiken." De 26-jarige spits van PSV scoorde in de Champions League één keer waardoor zijn seizoenstotaal op vier staat in zeventien wedstrijden.

De Jong stelt dat hij ook veel pech gehad heeft. "Het zat soms ook tegen. Vier keer was de keeper van de tegenstander dit seizoen 'Man of the Match'. In de wedstrijd bij Vitesse zat er net een been tussen, bij een inzet van mij."

Tegen zijn oude ploeg FC Twente gaat de international weer op jacht naar doelpunten. "Nee, ik ga ze niet sparen. Het liefst maak ik er vijf, maar ik heb nog veel liever dat we winnen.''